Dit is de kwestie

Dit Is de Kwestie-presentatoren nemen psychedelische middelen onder de loep

NPO 2 - woensdag 22 maart om 22:17

© EO
De medische wereld kijkt serieus naar psychedelische middelen als MDMA, lsd en ketamine voor de behandeling van depressie, posttraumatische stressstoornissen en dementie. Ligt het gevaar van verslaving op de loer? Je hoort het in Dit Is de Kwestie.

De afgelopen vijftig jaar kreeg Nederland vanuit de overheid en medische wereld vooral te horen dat drugs gevaarlijk, verslavend en dodelijk kunnen zijn. Dat beeld lijkt een beetje te kantelen, want aardig wat neurowetenschappers, psychologen en behandelaars raken overtuigd van de therapeutische werking van psychedelische drugs. MDMA, lsd en ketamine zouden werken tegen depressie, posttraumatische stressstoornissen en zelfs dementie.

Dit Is de Kwestie

In Dit Is de Kwestie buigen Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush zich over de keerzijde van de medaille, want deze middelen die al lange tijd populair zijn in het partycircuit staan ook bekend als verslavend. Is er een kans dat patiënten op doktersvoorschrift verslaafd raken aan psychedelische middelen?

Meer over