Dit is de kwestie

Margje Fikse buigt over de term 'skischaamte' in Dit Is de Kwestie

NPO 2 - dinsdag 6 februari om 21:00

© EO
Kunnen we nog zonder schaamte op skivakantie? Presentator en wintersportliefhebber Margje Fikse wil in deze aflevering van Dit Is de Kwestie weten in hoeverre deze winterpret bijdraagt aan de opwarming van de aarde en spreekt erover met wetenschappers.

Terwijl veel Nederlanders rond deze tijd afreizen naar landen als Oostenrijk en Frankrijk voor een skivakantie, passeert een relatief nieuw begrip steeds vaker de revue: skischaamte. De grote vraag is of het ten tijde van klimaatverandering nog wel verantwoord is om uren in de auto te zitten voor een paar dagen winterpret.

Margje Fikse

Door de opwarming van de aarde kampen steeds meer gebieden met een tekort aan sneeuw. Er worden energie slurpende machines ingezet om ervoor te zorgen dat er een laagje nepsneeuw op de piste ligt, maar is dit wel een houdbaar model? Presentator Margje Fikse is zelf een groot wintersportliefhebber en wil weten hoe schadelijk wintersport nou precies is. Zoals gebruikelijk in Dit Is de Kwestie spreekt ze met voor- en tegenstanders.

Wanneer is Dit Is de Kwestie op televisie te zien?

Dit Is de Kwestie is iedere dinsdag vanaf 21:00 uur te zien bij EO op NPO2.

Meer over