Dit is de kwestie

Dit Is de Kwestie verdiept zich in zondagsrust

NPO 2 - dinsdag 23 januari om 21:00

© EO
Zondagsrust was eind 2023 even een actueel thema. Zo verplaatste Staphorst zijn eindejaarstradities naar 30 december, omdat Oudjaarsdag op een zondag viel. Christenen vertellen in Dit Is de Kwestie waarom deze dag zo belangrijk voor hen is.

Een christelijk gezin dat op een positieve manier wil laten zien waarom het samen rusten op zondag heel waardevol is, zo stond in een oproep op sociale media. De EO was naar zo’n familie op zoek voor Dit Is de Kwestie, waarin presentatoren Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush morele dilemma’s en ethische kwesties onderzoeken naar aanleiding van de actualiteit. Zondagsrust is zo’n actueel dilemma.

Dit Is de Kwestie

Dat Oudjaarsdag 2023 op een zondag viel, zorgde voor verdeeldheid onder christenen. Oliebollenkramen in de gemeente Hoeksche Waard mochten na protest toch open op zondag. In Putten was er onduidelijkheid over het vreugdevuur en carbidschieten op Oudjaarsdag. Dit werd uiteindelijk ook toegestaan. Staphorst vierde dezelfde tradities juist een dag eerder.

Meer over