Dit is S10

Documentaire Dit Is S10 in herhaling

NPO 1 - zondag 8 mei om 22:05

© AVROTROS
Heb je zaterdagavond de documentaire Dit is S10 gemist? Geen probleem, want na de uitzendingen van Boer Zoekt Vrouw en Doorbakken wordt die herhaald.
In de speciale documentaire Dit Is S10 vertelt zangeres S10 over haar leven en de muzikale inspiraties die hebben geleid tot het nummer De Diepte. De 21-jarige singer-songwriter is open over de pieken en dalen die ze doormaakte.

S10

Voordat naar buiten kwam dat S10 dit jaar Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival was de 21-jarige artiest maar bij een select groepje muziekliefhebbers bekend. Hoog tijd voor een voorstelrondje. S10, echte naam Stien den Hollander, is daarom de afgelopen maanden gevolgd voor de persoonlijke documentaire Dit Is S10.

Depressie

Stien maakt er geen geheim van dat ze van ver heeft moeten komen. In haar jeugd kampte ze met psychoses en depressieve klachten die zo ernstig waren dat ze zelfs enige tijd in een kliniek doorbracht. Muziek bleek de ideale uitlaatklep om al deze ervaringen te verwerken. Niet voor niets noemde ze haar eerste twee platen Antipsychotica en Lithium, een verwijzing naar de medicatie die ze in die moeilijke periode gebruikte.

Meer over