Dit was het nieuws

Scheidsrechter Bas Nijhuis te zien in Dit Was het Nieuws

NPO 1 - donderdag 19 oktober om 21:28

© ANP / Maurice van Steen
Geen scheidsrechter die zo vaak op tv te zien is als Bas Nijhuis. Al zijn mediaoptredens kostten hem zelfs het fluiten van Europese wedstrijden. In deze aflevering van Dit Was het Nieuws is hij samen met cabaretier Jawad Es Soufi te gast.

Er is waarschijnlijk geen scheidsrechter in de wereld die zo vaak op de tv te zien is als Bas Nijhuis. Maar dat heeft eigenlijk niet veel met zijn prestaties op het veld te maken: de Enschedeër is een graag geziene gast in Hilversum.

Bas Nijhuis

De altijd vrolijke arbiter is regelmatig te zien in Vandaag Inside en wil ook nog weleens opduiken in een talkshow. Zijn mediaoptredens kostten Nijhuis zelfs zijn plek op de lijst van de UEFA, wat inhoudt dat hij geen Europese wedstrijden meer mag fluiten.

Een collega zou hebben geklikt bij de Europese bond dat hij zo vaak in De Oranjezomer te zien was en daar was de voetbalbond niet blij mee. Vandaag is het weer raak: de arbiter is te gast in Dit Was het Nieuws. De andere gast is de Rotterdamse cabaretier Jawad Es Soufi.

Wanneer is Dit Was het Nieuws op televisie te zien?

Dit Was het Nieuws is sinds 28 september iedere donderdag om 21:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1. Deze aflevering volgt op 19 oktober 2023.

Meer over