Dit was het nieuws

Cabaretier René van Meurs vs. journalist Marleen de Rooy in Dit Was Het Nieuws

NPO 1 - donderdag 16 november om 21:32

© Anne van Zantwijk (René) & ANP / Phil Nijhuis (Marleen)
Cabaretier René van Meurs neemt het in deze aflevering van Dit Was het Nieuws op tegen NOS-journalist Marleen de Rooy. Samen met presentator Harm Edens en vaste panelleden Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek nemen ze het nieuws van de week door.

Cabaretier René van Meurs neemt het op tegen NOS-journalist Marleen de Rooy. Ze schuiven aan bij Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal in Dit Was het Nieuws en nemen de actualiteiten van de week door.

René van Meurs

Van Meurs staat bekend om zijn energieke shows en snelle grappen en oogstte vorig jaar lof met zijn vijfde theaterprogramma 2636. Zijn shows gaan meer over zijn eigen leven dan over de maatschappij. “Ik vind het lastig om maatschappijkritische dingen te schrijven”, zei Van Meurs daarover tegen Het Parool. “Het interesseert me best, maar ik ben niet slimmer dan mijn publiek. De analyses van Daniël Arends of constructies van Micha Wertheim zitten er echt niet in. Ik probeerde het in mijn eerste voorstellingen en dat voelde heel geforceerd aan.”

Wanneer is Dit Was het Nieuws op televisie te zien?

Dit Was het Nieuws is sinds 28 september iedere donderdag om 21:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1. Deze aflevering volgt op 16 november 2023.

Meer over