Dit was het nieuws

Thomas van Groningen schuift aan bij Dit Was het Nieuws

NPO 1 - donderdag 26 oktober om 21:34

© KRO-NCRV
Politiek verslaggever Thomas van Groningen is te gast in deze aflevering van Dit Was het Nieuws. Hij beleefde zijn grote doorbraak bij De Oranjezomer en Veronica Inside, maar tegenwoordig hebben René van der Gijp en Johan Derksen vaak de pik op hem.

Thomas van Groningen zit meestal aan talkshowtafels, maar nu mag hij aanschuiven achter de desk van Dit Was het Nieuws.

Thomas van Groningen

De politiek verslaggever begon zijn carrière bij BNR Nieuwsradio en kende zijn grote doorbraak op tv in de zomer van 2021. Hij schoof regelmatig aan bij De Oranjezomer en daarna was hij steeds vaker in Veronica Inside te zien. Ook Beau en Op1 wisten hem te vinden. Bij die laatste talkshow is hij momenteel een vast gezicht als politiek duider.

Dit Was het Nieuws

Hopelijk sparen Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal hem een beetje, want zijn oud-collega's Johan Derksen en René van der Gijp willen hem nog weleens stevig aanpakken. In het radioprogramma The Friday move liet Van Groningen weten zich daar overigens weinig van aan te trekken.

Wanneer is Dit Was het Nieuws op televisie te zien?

Dit Was het Nieuws is sinds 28 september iedere donderdag om 21:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1. Deze aflevering met Thomas van Groningen en auteur Raounak Khaddari volgt op 26 oktober 2023.

Meer over