Dit was het nieuws

Scheidsrechter Bas Nijhuis maakt zijn opwachting in Dit Was het Nieuws

NPO 1 - donderdag 16 maart om 21:38

© ANP / Bart Stoutjesdijk
Chef-kok Mounir Toub en Bas Nijhuis zijn te gast in deze tweede aflevering van het AVROTROS-programma Dit Was het Nieuws. Als scheidsrechter maakt Nijhuis zich niet altijd populair bij deskundigen: hij zou zijn eigen regels maken. Maar wat iemand ook vindt, aan zelfspot heeft hij geen gebrek.

Chef-kok Mounir Toub en misschien wel een van de spraakmakendste scheidsrechters van Nederland zijn te gast in Dit Was het Nieuws.

Dit Was het Nieuws

Bas Nijhuis maakt zich niet altijd populair bij deskundigen. De arbiter trekt slechts een gele kaart bij zware overtredingen, zo luidt het sentiment, of grijpt überhaupt niet in wanneer dat wel had gemoeten. De vraag is hoe hard Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal hem zullen aanpakken.

Bas Nijhuis

Aan zelfspot in ieder geval geen gebrek bij Nijhuis. Op de vraag of hij ook een rode kaart had getrokken nadat een Braziliaanse speler een karatetrap uitdeelde aan zijn tegenstander, antwoordde hij in Veronica inside: "Als die bal niet uit gaat, is het gewoon doorspelen." Niemand kan zeggen dat Nijhuis geen droge humor heeft.

Meer over