Lekker bankhangen

Dit zijn de leukste kijktips tussen Kerst en Oud & Nieuw

28 december 2022 08:35 | kijktips | Door Esther Hut

© Tom Cornelissen, ANP / Vincent Jannink, Videoland

Na de drukke kerstdagen met veel eten en drinken is het ook wel eens lekker om daarna op de bank neer te ploffen met een paar goede tv-programma’s. Wij verzamelden daarom de leukste of meest interessante shows en films die in deze periode op tv komen. Bekijk hieronder het overzicht.

NOS Sport: Schaatsen NK allround (NPO1)

De schaatsers mogen na hun kerstdiner meteen aan de bak, want het NK allround en Sprint staat op het programma. Er is meer te winnen dan alleen de Nederlandse titels, want er zijn ook startbewijzen voor de EK allround & sprint te verdienen. Deze toernooien vinden over twee weken plaats in het Noorse Hamar.

Het Schaatsen NK Allround vanaf dinsdag 27 december te zien vanaf 13:15 uur op NPO1.

Kjeld Nuis
Kjeld Nuis

Abba Sing a Long (NPO3)

Zeg je Oud&Nieuw, zeg je Abba! In deze herhaling uit 2021 bepalen drie bekende duo’s in de quiz ABBA Sing-a-Long wie aan de hand van clips, liedjes en foto’s de beste ABBA-kenner is. Thuis kun je natuurlijk ook lekker meezingen met hits als Waterloo, Dancing Queen en Happy New Year.

De ABBA Sing-a-Long is dinsdag 27 december te zien om 21:03 uur op NPO3.

ABBA
ABBA

Love Actually (NET5)

Naast Home Alone misschien wel de volgende traditie in vele huishoudens: Love Actually kijken tijdens de feestdagen. Is er een betere combinatie dan Kerst en liefde? Volgens de makers van romcomklassieker Love Actually in ieder geval niet. En gelijk hebben ze: het is dan ook heerlijk wegzwijmelen bij de liefdesperikelen van de personages. Niks streamen, gewoon lekker op tv.

Love Actually zie je op dinsdag 27 december om 17:45 uur op NET5.

De Quiz van het Jaar (SBS6)

Deze week staat natuurlijk bol met overzichten en terugblikken op afgelopen jaar. In De Quiz van het Jaar kijken BN'ers en het publiek terug op de hoogte- en dieptepunten van het jaar. Aan de hand van vragen, fragmenten en foto's testen ze hun kennis over 2022. Dit alles gebeurt onder leiding van Harm Edens, die Linda de Mol is opgevolgd.

De Quiz van het Jaar is op dinsdag 27 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

Harm Edens
Harm Edens

Jaaroverzicht NOS Journaal 2022

In het Jaaroverzicht NOS Journaal 2022 bezoekt Winfried Baijens de locaties waar het belangrijkste nieuws van dit jaar vandaan kwam. Het was een bewogen jaar. 2022 bracht onder meer de stikstofcrisis, de inflatiecrisis en de oorlog in Oekraïne.

Het Jaaroverzicht van het NOS Journaal zie je op woensdag 28 december om 21:21 uur op NPO1.

Winfried Baijens
Winfried Baijens

Lego Masters Kerstspecial (RTL4)

In de kersteditie doen vijf bekende duo’s een gooi om de mooiste lego bouwwerken te maken. De duo’s zijn: radiodj's Erik de Zwart en Barry Paf, presentatrice Fenna Ramos en zangeres Kes van den Broek, tv-kok Hugo Kennis en acteur Thomas Cammaert, Kris Kross Amsterdam-muzikanten Jordy en Sander Huisman en Mocro Maffia-acteurs Marouane Meftah en Carré Albers.

Lego Masters Kerstspecial is op woensdag 28 december om 20:30 uur te zien op RTL4.

Hugo Kennis en Thomas Cammaert
Hugo Kennis en Thomas Cammaert

De Grote Gezondheidsquiz (SBS6)

Een quiz dat in het teken staat van onze gezondheid afgelopen jaar. Wendy van Dijk onderzoekt wat twee teams van vier bekende Nederlanders, onder leiding van Britt Dekker en rapper Donnie, over gezondheid weten. Thuis kunnen kijkers ook gezellig meespelen.

De Grote Gezondheidsquiz is woensdag 28 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

De Grote Gezondheidsquiz
De Grote Gezondheidsquiz

Nanny McPhee (NET5)

Nanny McPhee is inmiddels ook een begrip geworden. Een leuke familiefilm om samen te kijken tijdens de kerstvakantie. Nanny McPhee (Emma Thompson) heeft haar uiterlijk niet mee. Ze heeft twee wratten in haar gezicht, een gigantische neus en een slecht gebit. Maar ze heeft wel een buitengewone gave: ze krijgt zelfs de onhandelbaarste kinderen onder controle.

Nanny Mcphee is op woensdag 28 december om 20:30 uur te zien op NET5.

De Nationale 2022 Test (NPO3)

Emma Wortelboer en Patrick Lodiers stellen de BN’ers in de studio en het publiek twintig vragen over het afgelopen jaar. Deelnemers zijn onder meer cabaretier Richard Groenendijk, realityster Maxime Meiland, mediajournalist Rob Goossens, fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers, oud-presentatrice Catherine Keyl en zangeres Sarita Lorena, die dit jaar meedeed aan Beste Zangers.

De Nationale 2022 Test is donderdag 29 december om 20:25 uur te zien op NPO3.

Emma Wortelboer
Emma Wortelboer

B&B: Vol Liefde: De Aftrap (RTL4)

Heel even keert B&B: Vol Liefde terug en kunnen we ons verheugen op volgend seizoen. Opnieuw stellen bed and breakfast-eigenaren hun deuren én hun harten open voor de liefde. De aftrap van dit nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is natuurlijk de voorstelronde. Aan avontuurlijke vrijgezellen om daarop te reageren.

B&B: Vol Liefde: De Aftrap is donderdag 29 december om 20:30 uur te zien op RTL4.

B&B: Vol Liefde
B&B: Vol Liefde

De Staatsloterij Beste Oliebakker van Nederland (SBS6)

Kees Tol gaat in deze eenmalige aflevering op zoek naar de beste oliebollenbakker van Nederland. Het belooft naar eigen zeggen een spannende competitie te worden.

De Staatsloterij Beste Oliebakker van Nederland is op donderdag 29 december om 21:30 uur te zien op SBS6.

Kees Tol en Hugo Kennis
Kees Tol en Hugo Kennis

Media Inside Oudejaarsshow (NPO3)

Samen met Emma Wortelboer, een schaal oliebollen en champagne blikken Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen in Media Inside terug op het mediajaar 2022. Wat waren de hoogtepunten van afgelopen jaar en wat willen ze nooit meer zien?

Media Inside Oudejaarsshow is vrijdag 30 december om 20:25 uur te zien op NPO3.

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen
Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen

NOS Oranje Jaaroverzicht

In dit NOS Oranje Jaaroverzicht van 2022 is er veel aandacht voor kroonprinses Amalia. Dit jaar startte ze met haar studie, woonde voor het eerst Prinsjesdag bij en kwam in het nieuws vanwege bedreigingen. Maar ook wordt er teruggeblikt op staatsbezoeken en op buitenlandse reizen van koningin Máxima en kijken presentatrice Malou Petter en Koninklijk Huis-verslaggever Albert Bos vooruit naar 2023.

Het NOS Oranje Jaaroverzicht is op zaterdag 31 december te zien om 19:10 uur op NPO2.

Prinses Ariane, Prinses Amalia, Prinses Alexia
Prinses Ariane, Prinses Amalia, Prinses Alexia

Meer over