Divergent

Shailene Woodley is anders dan de rest

Veronica - zaterdag 10 juli om 20:00

© ftp://ftp.media-press.tv/syfy
De Amerikaanse sciencefictionfilm Divergent uit 2014 is geregisseerd door Neil Burger. De film speelt zich af in het Chicago van de toekomst.

Wie thuis is in de sciencefiction weet dat sombere, dystopische toekomstbeelden het goed doen in dit genre. 

Divergent

Zeker als de hoofdpersonen het in die boeken en films opnemen tegen een oppermachtige, dictatoriale overheid die de touwtjes strak in handen houdt. Dat was zo in klassiekers als 1984 en Blade Runner en, recenter, in The Hunger Games.

Ook in Divergent, de verfilming van het eerste boek uit de gelijknamige serie van Veronica Roth is het verhaal zo opgebouwd. De film speelt zich af in het Chicago van de toekomst, waar mensen op hun zestiende een test moeten maken die bepaalt welke rol ze in de samenleving zullen spelen.

Tris (Shailene Woodley) blijkt een zogenaamde Afwijkende (Divergent) – ze past in meerdere categorieën. Dat is gevaarlijk: de overheid is de Afwijkenden liever kwijt dan rijk.

Shailene Woodley

Shailene Woodley was de enige actrice die in beeld was om de rol van Tris te spelen. En dat terwijl ze eigenlijk niet echt trek had in die rol.

Ze bedankt dan eerst ook voor Divergent. Na een gesprek met Jennifer Lawrence, die de hoofdrol speelde in de verfilmingen van de Hunger games-trilogie, kwam Woodley terug op dat besluit.

Meer over