Django Unchained

Jamie Foxx vs. de slavendrijvers in Django Unchained

Veronica - zaterdag 2 april om 20:00

© ftp://www.ntv.bg/
Een ontsnapte slaaf en een premiejager trekken in Django Unchained ten strijde tegen plantage-eigenaren en slavendrijvers.

Django Unchained draait om de slaaf Django (Jamie Foxx). Bij een transport komt hij plotseling oog in oog te staan met de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz).

Django Unchained

Schultz is op zoek naar Django, omdat hij de enige is die hem kan vertellen waar de moordlustige gebroeders Brittle zich bevinden. Hij bevrijdt Django om samen op jacht te gaan naar de mannen.

Django wil – vanzelfsprekend – iets terug voor zijn hulp aan Schultz: zijn vrouw Broomhilda is nog altijd een slaaf, en hij moet en zal haar bevrijden.

Na wat speurwerk ontdekken Schultz en Django dat Broomhilda op de plantage werkt van de beruchte Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Hij staat bekend om zijn wreedheid, dus het wordt in Django Unchained nog een hele klus om dat voor elkaar te krijgen. 

Quentin Tarantino

Django Unchained is een film van Pulp Fiction-regisseur Quentin Tarantino en dat is te zien. De film zit vol keihard geweld, maar er is ook plaats voor Tarantino's onnavolgbare dialogen.

Tel daar een stel topacteurs bij op – naast Foxx, Waltz en DiCaprio heeft bijvoorbeeld ook Samuel L. Jackson een belangrijke rol – en je zit als filmliefhebber geramd met Django Unchained.

Meer over