Jeugdliefde van moeder

30 december 2020 11:45 | kijktips | Door Televizier

Op het sterfbed van zijn moeder hoort Richard over haar jeugdliefde: Sjaak. Al lang twijfelt Richard of Piet wel zijn biologische vader is. Nu hij een aanknopingspunt heeft, gaat hij op zoek. Is Sjaak zijn vader?
Richard twijfelt al lang of Piet wel zijn echte vader is. In een nieuw seizoen van DNA onbekend vertelt Richard dat hij zijn moeder al vaak naar de waarheid heeft gevraagd. Op haar sterfbed ziet hij zich gedwongen te bluffen dat hij een DNA-test heeft gedaan en dat daaruit blijkt dat Piet zijn vader niet is. Dat is de druppel voor zijn moeder en zij vertelt over haar grote liefde van vroeger: Sjaak. Is hij de echte vader van Richard? Dionne Stax praat ook met Lenie. Zij heeft zeven broers en zussen, maar denkt dat ze een andere vader heeft. Dan hoort ze dat haar moeder abortus wilde plegen toen ze zwanger was van haar, al is niet bekend wat daar de reden van was. Het is tijd voor duidelijkheid, en dus doen Lenie en haar broers en zussen een DNA-test.

Bijzondere rol

Caroline Tensen was jarenlang het gezicht van DNA onbekend. Vanaf 2009 presenteerde ze het programma. Toen Tensen de overstap naar RTL maakte en Dionne Stax naar Avrotros kwam, kreeg laatstgenoemde het programma onder haar hoede. Inmiddels is ze alweer toe aan haar tweede seizoen. In een interview liet Stax begin dit jaar weten dat het een uitdaging was om Caroline op te volgen, maar dat ze er niet teveel over nadacht. Volgens Stax is de rol van presentator in dit programma heel bijzonder. “Want ik begeleid mensen tijdens een proces. De uitkomst van de tests verandert hoe dan ook hun leven.”

Meer over