DNA onbekend

Adoptiekind Louvenson zoekt met Marlijn Weerdenburg naar antwoorden in DNA Onbekend

NPO 1 - woensdag 24 januari om 21:22

© AVROTROS
Louvenson werd geadopteerd vanuit Haïti. Na jarenlang zoeken denkt hij zijn biologische moeder, broer en zus te hebben gevonden. Maar zijn deze mensen wel echt zijn familie? In deze aflevering van DNA Onbekend hoopt hij antwoord te krijgen op die vraag.

Uit een onderzoek van het CBS uit 2021 blijkt dat ongeveer de helft van alle volwassenen die uit het buitenland zijn geadopteerd, op zoek gaat naar informatie over hun biologische familie. Eenvoudig is dat alleen niet. Nog geen kwart van de ondervraagden slaagt in hun zoektocht. Daarnaast meent slechts een derde van hen dat alle gevonden informatie juist is.

Louvenson

Ook Louvenson twijfelt aan de uitkomst van zijn speurtocht. Hij werd op driejarige leeftijd geadopteerd vanuit Haïti. Na jarenlang zoeken vond hij zijn biologische moeder, broer en zus. Toch is hij er nog niet overtuigd dat deze mensen familie van hem zijn. Door mee te doen aan DNA Onbekend hopen Louvenson en zijn vermeende familieleden alle twijfels over hun verwantschap weg te kunnen nemen.

Wanneer is DNA Onbekend op televisie te zien?

DNA Onbekend is iedere woensdag vanaf 21:20 uur te zien bij AVROTROS op NPO1. Deze aflevering volgt op 24 januari.

Meer over