DNA singers

Drie nieuwe kandidaten maken hun opwachting in DNA Singers

RTL 4 - donderdag 2 februari om 20:30

© RTL
Art Rooijakkers mag zijn stem weer even flink gaan opwarmen, want het is vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van DNA Singers. Weten de panels - onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Jaap Reesema - nu ook te raden van wie de kandidaten familie zijn?

De Pointer Sisters, de Jackson 5, OG3NE: het zijn slechts een paar voorbeelden van zingende familieleden. Maar klopt het dat muzikaliteit in het bloed zit? Panelleden Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge vermoeden na een paar afleveringen van DNA Singers van wel, maar er lijkt ook wetenschappelijk bewijs te zijn. 

DNA Singers

Vorige maand had Op1 Laura Wesseldijk in de studio, een wetenschapper die aan het UMC onderzoek doet naar dit onderwerp. "We weten dat genen een rol spelen bij muzikaliteit", vertelt ze. "Als iemand in een familie muzikaal is, dan is de kans dat andere familieleden dat ook zijn groter." Maar volgens haar is dit niet de enige factor, ook de thuissituatie speelt mee. "Als er instrumenten in huis aanwezig, kan iedereen daarop spelen.”

Meer over