DNA-test voor opheldering in DNA Onbekend

Rensce had een moeilijke jeugd waarin ze veel in kindertehuizen verbleef. Haar moeder zag ze nauwelijks en ze wist niet wie haar vader was. Toen haar moeder wel een naam noemde, schrok ze. Een DNA-test moet opheldering geven.
Twee gevoelige kwesties in deze herhaling van DNA onbekend. Caroline Tensen ontmoet Rensce. Zij had een moeilijke jeugd waarin ze veel in kindertehuizen verbleef. Haar moeder zag ze nauwelijks en ze wist niet wie haar vader was. Op haar negende verzamelde ze moed om haar moeder naar de waarheid te vragen. Waar Rensce eerst nog zoet werd gehouden met tegenstrijdige verhalen, kwam twee jaar later de aap uit de mouw: haar vader zou haar eigen oom en haar moeders halfbroer zijn. Caroline zorgt voor opheldering met een DNA-test. Verder het verhaal van Johanna, die als enige in het gezin een andere achternaam heeft. Haar moeder nam haar mee naar geheime ontmoetingen. Inmiddels wil ze graag weten wat er vroeger is gebeurd en van wie ze werkelijk afstamt.

Terug bij de NPO

Caroline Tensen begon in 2009 met DNA onbekend bij de NCRV. Het was meteen een succes. In 2014 stopte de omroep echter met het programma vanwege bezuinigingen. RTL 4 sprong in dat gat door Nance een soortgelijke show onder de naam Familie gezocht te laten presenteren. Na één seizoen moest Nance echter stoppen. Avrotros, de omroep waar Caroline Tensen sinds 2016 werkt, besloot het programma weer terug te brengen bij de publieke omroep, onder de oorspronkelijke naam.

Meer over:

Reageren