Doctor Dolittle

Eddie Murphy praat met dieren in Doctor Dolittle

Veronica - maandag 3 juli om 20:25

© Twentieth Century Fox Film Corporation
De film Doctor Dolittle draait om een arts die dieren haat en erachter komt dat hij ze kan verstaan. Al snel worden zijn praktijk en huis overspoeld met allerlei verschillende dieren.

John Dolittle (Eddie Murphy) is een succesvolle arts die alles lijkt te hebben: een bloeiende carrière, een knappe vrouw en twee dochters.

Doctor Dolittle

Hij heeft wel een beetje een nare eigenschap: hij haat dieren. Zijn leven staat compleet in Doctor Dolittle op zijn kop wanneer hij een hond aanrijdt: zijn lang onderdrukte gave om met dieren te communiceren duikt plotseling weer op.

Door onaangename ervaringen in zijn kindertijd had John dit talent weggestopt. Zijn vader had hem ook geleerd om dieren te haten.

De dieren hebben al snel door dat John hen kan verstaan en weigeren nu nog langer genegeerd te worden.

Ze zijn dolblij met hun nieuwe wonderdokter en al snel wordt Johns praktijk en huis overspoeld met allerlei verschillende dieren.

Zijn gezin en voormalige collega's geloven dat John gek is geworden en proberen wanhopig een oplossing te vinden voor dit onverwachte probleem.

Eddie Murphy

Eddie Murphy moest voor zijn rol in Doctor Dolittle natuurlijk veel met dieren werken. Daarbij was wel een probleem: Murphy was bang voor veel van de dieren. Veel dieren waren daarom niet daadwerkelijk bij hem, maar werden later digitaal toegevoegd in de scènes.

Als de komiek toch met een dier moest acteren, eindigde dat vaak in geschreeuw en gegil.

Toch heeft de ervaring hem er niet van weerhouden om ook Dr. Dolittle 2 te maken.

Meer over