Dokter Deen

Monique van de Ven speelt de hoofdrol van Maria in Dokter Deen. Deze nieuwe tiendelige dramaserie van MAX gaat over het wel en wee van een huisarts op Vlieland.

Als enige dokter op een klein eiland met 1250 bewoners moet ze van vele markten thuis zijn. Maria Deen helpt zowel zieke mensen als zieke dieren. Daarnaast is ze in noodgevallen tandarts, psycholoog en maatschappelijk werkster.

Zelf kan ze ook wel wat steun gebruiken. Ze is als kind geadopteerd en moet het zonder haar man stellen, die haar in de steek heeft gelaten. Daardoor tobt ze met verlatingsen bindingsangst. Ze heeft een verhouding met Oscar (Leopold Witte), maar exactrice Heleen (Liz Snoijnk) zit ook achter hem aan. En dan zijn daar nog haar drie kinderen en haar dementerende pleegmoeder (Pleuni Touw) voor wie ze moet zorgen.

Het scenario van Edwin de Vries, Moniques man, is gebaseerd op de ervaringen van een lokale legende: de voormalige huisarts John Deen. Monique van de Ven liep stage bij haar eigen dokter om zich op de rol voor te bereiden.

Voorafgaand aan de start zendt MAX om 16.10 uur op Nederland 1 Op de set bij Dokter Deen uit, met een blik achter de schermen tijdens de opnamen.

Lees ook het achtergrondartikel.

Reageren