Dolly Dots, sisters on tour

De Dolly Dots in de spotlights in documentaire Dolly Dots, Sisters On Tour

NPO 1 - zaterdag 17 december om 22:22

© MAX
De documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour volgt de Dolly Dots tijdens hun voorbereidingen op hun laatste tournee en het afscheidsconcert in de Ziggo Dome. De film vertelt hoe de meidengroep tot stand kwam en wat het geheim van hun vriendschap is.

“Het getuigt van een behoorlijk staaltje girlpower om na je zestigste de bühne weer op te gaan”, zegt Nada van Nie. Zij maakte samen met Hadewijch van Velzen de documentaire Dolly Dots, Sisters On Tour. Zij volgen de vijf vrouwen tijdens de voorbereidingen op hun afscheidstournee, vertellen hoe de meidengroep ontstond en vragen hen naar het geheim van hun vriendschap.

De Dolly Dots

De Dolly Dots werden eind jaren 70 opgericht en scoorden hit na hit, ook buiten Europa. Na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 besloten de vijf overgebleven leden nooit meer als de Dolly Dots op te treden. In januari 2020 kondigden ze aan toch weer op tournee te gaan. Door corona kon de tour pas in het najaar van 2021 van start gaan. Het slotconcert in de Ziggo Dome vond vorige week plaats.

Meer over