Dolores Claiborne

Heeft Kathy Bates haar baas vermoord?

VRT1 - vrijdag 1 april om 22:58

© ftp://ftp.nova.cz/
Verfilming van een boek van Stephen King over een vrouw die gaat uitzoeken of haar moeder een moord heeft gepleegd.

Als de baas van Dolores Claiborne onder verdachte omstandigheden overlijdt, begint een ware klopjacht op de dader. Twintig jaar eerder werd Dolores (Kathy Bates) ervan verdacht haar man te hebben vermoord.

Dolores Claiborne

Voldoende bewijs om haar te veroordelen was er toen niet. Daarom is rechercheur John Mackey (Christopher Plummer) erop gebrand haar deze keer wél achter de tralies te krijgen.

Dolores’ dochter Selena (Jennifer Jason Leigh), die haar moeder jaren niet heeft gezien, krijgt in New York een krantenartikel onder ogen met het nieuws. Ze besluit terug te gaan naar de plek waar ze haar jeugd doorbracht. Het weerzien is niet bepaald hartelijk. Zowel moeder als dochter is verbitterd en zwijgzaam.

Kathy Bates

Net als in Misery is ook in de Stephen King-verfilming Dolores Claiborne de hoofdrol voor Kathy Bates. Voor Misery kreeg ze een Oscar, maar in deze psychologische thriller over de relatie tussen moeder en dochter is haar spel misschien nog wel indrukwekkender.

Dat Bates de hoofdrol speelt is geen toeval. Stephen King schreef het boek Dolores Claiborne met haar in zijn achterhoofd.

Op de set van Misery hadden King en Bates elkaar ontmoet. De schrijver was zo onder de indruk van de actrice dat hij een personage op haar baseerde.

Meer over