Dolphin Tale

Prothese voor de dolfijn uit Dolphin Tale

Viaplay TV - vrijdag 27 mei om 22:00

© http://www.warnerbros.de/agb.html
Een verlegen jochie redt het leven van een dolfijn, die verstrikt is geraakt in visnetten. Er ontwikkelt zich in Dolphin Tale een bijzondere vriendschap tussen de twee.

Nathan Gamble speelt in Dolphin Tale de rol van Sawyer, een teruggetrokken jochie dat maar weinig vrienden heeft. Als hij op een dag over het strand loopt ziet hij een dolfijn in nood. 

Dolphin Tale

Het dier is verstrikt geraakt in een net. Hij redt het beest en brengt het naar een plaatselijk dierenziekenhuis.

Daar slaat het noodlot alsnog toe: de dolfijn, die inmiddels de naam Winter heeft gekregen, heeft een infectie opgelopen en haar staart moet geamputeerd worden. Samen met de artsen van het dierenziekenhuis zet Sawyer in Dolphin Tale alles op alles om Winter te redden.

Artsen Clay Haskett (Harry Connick Jr.) en Cameron McCarthy (Morgan Freeman) ontwikkelen speciaal voor Winter een staartprothese, zodat ze toch nog kan zwemmen

Waargebeurd

De plot van Dolphin Tale klinkt misschien vergezocht, maar de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Sterker nog: de dolfijn waarop de film is gebaseerd speelt zelfs de hoofdrol.

De film werd zo'n succes dat er een vervolg kwam: Dolphin Tale 2, waarin Sawyer en de doktoren op zoek gaan naar een nieuwe 'surrogaatmoeder' voor Winter.

Meer over