Donnie Brasco

Johnny Depp gaat undercover

RTL 7 - zaterdag 26 februari om 20:00

© Turner
Al sinds de tijd van Al Capone verschijnen er verhalen over de schimmige wereld van de georganiseerde misdaad. Donnie Brasco geeft een heel erg intiem inkijkje in de New Yorkse maffia.

Hoe het komt dat Donnie Brasco zo intiem is? De film is gebaseerd op de autobiografie van Joe Pistone, een FBI-agent die in de jaren 70 zes jaar lang undercover ging in de New Yorkse maffia.

Johnny Depp

De jonge FBI-agent Joe Pistone (Johnny Depp) neemt voor een undercoveroperatie een andere identiteit aan. Als juwelendief Donnie Brasco gaat hij undercover in de New Yorkse maffia.

Donnies ingang bij de maffia is de doorgewinterde gangster Benjamin 'Lefty' Ruggerio (Al Pacino). Hij weet Lefty's vertrouwen te winnen en dringt zo steeds dieper in de maffia door.

Donnie is wat onwennig in zijn nieuwe rol, maar dankzij de steun van zijn maat Lefty begint hij steeds meer zijn draai te vinden.

Donnie Brasco

Omdat Joe in Donnie Brasco zo veel met maffialeden omgaat, begint hij zich steeds meer lid van de familie te voelen. Dat betekent ook dat hij steeds meer van zijn eigen leven wegdrijft.

Joe weet steeds minder goed waar Joe Pistone ophoudt en waar Donnie Brasco begint en andersom. Is hij te veel maffialid geworden om zijn werk als FBI-agent nog te kunnen doen?

Waar ligt Donnies loyaliteit? bij zijn FBI-collega's en zijn familie of bij zijn maffiavrienden?

Volgens Joe Pistone was het de bedoeling dat hij maar een paar maanden undercover zou gaan. Uiteindelijk duurde zijn opdracht zes jaar.

Na negen maanden verhuisde de FBI zijn gezin uit veiligheidsoverwegingen naar de andere kant van het land.

Meer over