Doodslag

Theo Maassen draait door in Doodslag

NPO 3 - zaterdag 25 juni om 00:07

In de Telefilm Doodslag slaan bij een ambulancebroeder Max de stoppen door. Mag je geweld gebruiken wanneer hufterig gedrag je werk belemmert, en wat zijn dan de consequenties?

Max (Theo Maassen) werkt als ambulancebroeder. Het is mooi werk, maar lang niet altijd makkelijk.

Doodslag

En dan krijgt Max de laatste tijd ook nog regelmatig te maken met hufterig gedrag. Mensen die hem lastigvallen of zelfs belemmeren in het uitoefenen van zijn beroep.

Als een paar jongeren hem en zijn collega Amira (Maryam Hassouni) de weg versperren terwijl ze op weg zijn naar een spoedbevalling, is voor Max de maat vol. Hij slaat een van de jongens neer.

En hard. Zijn slachtoffer overlijdt in Doodslag aan zijn verwondingen.

Na een jaar in de gevangenis komt Max vrij. De maatschappij ziet hem als een held, als iemand die probeerde zijn werk te doen en de aso’s die hem tegenhielden een lesje leerde.

De nabestaanden van de overleden jongen denken daar anders over. Zij zijn uit op wraak.

Theo Maassen

Theo Maassen is vooral bekend als cabaretier, maar hier speelt hij een serieuze rol. Hij is niet de enige comedian in Doodslag: ook Najib Amhali, Eric van Sauers en Martijn Koning spelen een rol in de film.

Gijs Scholten van Aschat speelt dan weer een cabaretier. En niet zomaar een: door zijn conference vindt Max de moed om eindelijk een keer van zich af te bijten tijdens zijn werk.

Meer over