Double Impact

Tweemaal Jean-Claude Van Damme voor de prijs van een in Double Impact

RTL 7 - donderdag 10 augustus om 22:31

© http://www.rtl2-presse.de/
Sinds de moord op hun ouders leven tweelingbroers Alex en Chad (beide gespeeld door Jean-Claude Van Damme) gescheiden van elkaar. Sterker nog, ze weten niet van elkaars bestaan.

Chad is inmiddels vechtsportexpert en aerobicstrainer in Los Angeles. Hij wordt overgehaald door zijn peetvader om naar Hongkong te komen, de plek waar zijn ouders toendertijd werden vermoord. Wat Chad niet weet is dat hij een tweelingbroer heeft, genaamd Alex. Hij ontmoet hem en ze krijgen vervolgens te horen wat er nu precies gebeurd is rondom hun ouders.

Double Impact

Hun vader zat in financiële problemen. Hij en hun moeder werden vermoord toen zij slechts een paar maanden oud waren.

Het was de bedoeling dat Chad en Alex ook zouden sterven, maar een vriend van de familie wist dat te voorkomen.

Chad komt vervolgens in de problemen. Hij wordt aangezien voor Alex, die blijkt een smokkelaar te zijn. Ze moeten nu uit handen zien te blijven van de Chinese maffia en tegelijkertijd willen ze hun ouders zien te wreken.

Voor de buitenwacht is het best ingewikkeld deze twee uit elkaar te houden. Wat volgt zijn doldwaze actiescènes en vooral heel veel verwarring.

Imago

Jean Claude Van Damme wilde met deze film aantonen dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen maar spierballenvertoon. Hij zei tegen de pers: "Een van de tweeling is gewelddadig en de ander niet, zo kan het publiek het contrast in mijn werk zien". 

Meer over