Doubt

Zuster Meryl Streep vertrouwt de pastoor niet in Doubt

CANV - vrijdag 17 februari om 21:30

© http://info.sky.de/
Zuster Aloysius Beauvier vertrouwt in Doubt een pastoor van haar school niet. Ze vermoedt dat hij een van de leerlingen misbruikt. Kloppen die vermoedens?

New York, jaren 60. Zuster Aloysius Beauvier (Meryl Streep) is het schoolhoofd van een katholieke school die ze met harde hand runt. Ze eist een sobere omgang en een ijzeren discipline.

Doubt

Schoolpastor Brandon Flynn (Philip Seymour Hoffman) staat juist een zachtere aanpak voor. Hij maakt regelmatig grapjes met zijn collega’s en is een geliefd docent bij zijn leerlingen.

Die zachtere aanpak is in Doubt niet zonder gevaren. Zo ontstaan er geruchten dat Flynn de enige zwarte leerling van de school seksueel misbruikt zou hebben.
Of die geruchten waar zijn doet er niet eens zoveel toe, dat ze de ronde doen is voor zuster Aloysius al erg genoeg: ze schaden niet alleen de geloofwaardigheid van de pastor, maar ook de goede naam van haar school.

Meryl Streep

De psychologische strijd tussen zuster Aloysius en pastor Flynn geeft topacteurs Streep en Hoffman volop gelegenheid om te schitteren. Ook Amy Adams en Viola Davis zetten een topprestatie neer in Doubt.

Alle vier werden ze genomineerd voor een Oscar, maar er werd er geen verzilverd.

 

Meer over