Down the road

Oplaaiende gevoelens en pittige opdrachten in Down the Road

SBS 6 - dinsdag 17 januari om 20:29

© Talpa
Gordon reist in deze uitzending van Down the Road met de groep jongeren met het downsyndroom naar Dinant in de Belgische Ardennen. Deelnemer Troy is van slag. Hij heeft gevoelens voor iemand in de groep. Ook schrikt hij van de slaapplek: een huifkar.

Gordon maakt met een groep jongeren met het downsyndroom een rondreis door Nederland en België. Vandaag komt het gezelschap aan in Dinant, een middeleeuwse plaats in de Belgische Ardennen.

Troy uit Down the Road

De stad aan de Maas heeft vele bezienswaardigheden, maar deelnemer Troy is daar niet zo mee bezig. Hij schrikt als hij ziet dat de slaapplaats een huifkar is. Daarnaast weet Troy zich geen raad met de gevoelens voor iemand in de groep. Er volgt een pittige opdracht voor de reizigers waarbij de taalbarrière een probleem vormt.

Gordon

“Ik heb voor dit programma geleerd dat ik heel erg geduld moet hebben. Dat heb ik normaal gesproken heel weinig”, zei Gordon op NPO Radio 2 over Down the Road. “Ik noem de jongeren die meedoen mijn kinderen. Want zo voelde het ook echt.”

Meer over