Down the road

Gordon gaat op een bijzondere reis in Down The Road

SBS 6 - dinsdag 11 januari om 20:30

© William Rutten
Fans hebben er iets langer dan gepland op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de start van het nieuwe SBS6-programma Down The Road. Gordon gaat hierin, geheel naar Vlaams recept, op een bijzondere reis met mensen die het syndroom van Down hebben

Het in Vlaanderen zo succesvolle Down The Road heeft nu eindelijk een Nederlandse versie. Gordon ontpopt zich tot de nationale Dieter Coppens en neemt in deze unieke realityshow zeven jongeren met het syndroom van Down mee op reis in eigen land. Ze verleggen hun grenzen in een helikopter, kijken hun ogen uit in een heuse safari, helpen een dag mee op een Drentse boerderij en zoeken naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen.

Down The Road

Aan avontuur in ieder geval geen gebrek. In de eerste aflevering arriveren ze in Limburg, waar het gezelschap al direct de eerste uitdagingen aangaat. De reizigers wagen zich namelijk aan een bezoek aan de Maastrichtse grotten en gaan daarna de rodelbaan op.

Gordon

Net als in Vlaanderen ontstaan er ook in deze editie al gauw hechte vriendschappen en niet alleen tussen de zeven jongeren. Ook Gordon sloot zijn reisgenoten direct in zijn hart. "Een paar dagen na de opnames miste ik ze al”, zo vertelde hij eerder. “Deze roadtrip met deze groep jongeren was een onvergetelijk avontuur met mooie en liefdevolle momenten, maar soms ook ontroerend en pijnlijk. Wat mij vooral bijbleef is de puurheid van deze jongeren. Ze zijn echt direct, authentiek en oprecht eerlijk.”

Down The Road is vanaf vanavond iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over