Downton Abbey

Elizabeth McGovern moet dealen met een ongeplande zwangerschap in Downton Abbey

NPO 2 - donderdag 8 februari om 17:14

© Carnival Films
Lady Cora blijkt in deze aflevering van Downton Abbey in verwachting, en dat heeft mogelijk grote consequenties. Als het nakomertje een zoon blijkt te zijn, wordt hij de rechtmatige erfgenaam. Dat maakt een huwelijk met Matthew voor Mary minder aantrekkelijk.

De extra lange slotaflevering van het eerste seizoen van Downton Abbey is in twee delen te zien. Het is de zomer van 1914 en Europa is in de ban van de moordaanslag op aartshertog Frans Ferdinand. Dat lijkt echter nog ver weg van Downton, waar de familie Crawley terugkeert na Sybils debutantengala.

Elizabeth McGovern

Wat de gemoederen in het landhuis vooral bezighoudt is de zwangerschap van Cora (Elizabeth McGovern). Als de moeder van Mary, Edith en Sybil een zoon op de wereld zou zetten, wordt deze de erfgenaam van het Crawley-fortuin. Dat zou de huidige erfgenaam Matthew (Dan Stevens) als huwelijkskandidaat plots een stuk minder aantrekkelijk maken. Het doet Mary (Michelle Dockery) twijfelen of ze zijn huwelijksaanzoek wel zal accepteren, tot ongenoegen van Matthew. 

Lees ook: De Eerste Wereldoorlog staat op punt van uitbreken in seizoensslot Downton Abbey 

Wanneer is Downton Abbey op televisie te zien?

Het eerste seizoen van Downton Abbey is sinds dinsdag 30 januari weer dagelijks om 17:15 uur te zien op NPO2. Deze aflevering volgt op 8 februari 2024. (HH)

Meer over