Downton Abbey

Hoog bezoek voor Hugh Bonneville in Downton Abbey

VRT1 - vrijdag 23 juni om 22:55

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Deze film pakt de draad op waar de serie ophield. De koning en koningin brengen een bezoek aan Downton Abbey.

Tussen 2010 en 2015 genoten kijkers in zes seizoenen Downton Abbey van de gebeurtenissen op het gelijknamige landgoed. Er was niet alleen aandacht voor de levens van de bewoners, de aristocratische familie Crawley, ook de lotgevallen van het personeel kwamen aan bod.

Hugh Bonneville

Schrijver Julian Fellowes was na 52 afleveringen nog niet klaar met de Crawleys: vier jaar later verscheen Downton Abbey. De film pakt de draad op in 1927. 

Graaf Robert Crawley (Hugh Bonneville) krijgt te horen dat de koning en koningin bij hun bezoek aan het noorden van Engeland ook Downton Abbey zullen aandoen. De voorbereidingen op dat bezoek zorgen voor consternatie bij bewoners én bedienden.

Zeker als blijkt dat de koninklijke gasten hun hofhouding, butlers en andere medewerkers meenemen. Lukt het hen om met het personeel van de koning samen te werken?

Downton Abbey

Downton Abbey was al net zo’n succes als de serie. De film, die ongeveer 20 miljoen dollar kostte, leverde wereldwijd bijna 200 miljoen op.

Niet zo gek dus dat er een vervolg komt. Als alles goed gaat is Downton Abbey: A New Era vanaf maart 2022 in de bioscoop te zien.

Meer over