Downton Abbey

Edith stapt uit de schaduw in Downton Abbey

NPO 2 - maandag 10 januari om 16:09

© http://sonytv.deutschemailbox.de
Kort na de schok en vernedering van haar mislukte trouwerij besluit Edith Crawley in deze aflevering van Downton Abbey een brief aan de krant te sturen. In heldere bewoordingen doet ze een oproep om het kiesrecht voor vrouwen uit te breiden.

Edith (Laura Carmichael) was nooit de opvallendste van de drie Crawley-dochters, maar in het derde seizoen van Downton Abbey stapt ze uit de schaduw van haar zussen. Ediths verloofde liet haar staan bij het altaar, en dat zet haar aan het denken over de positie van de vrouw in het Engeland van 1920.

Laura Carmichael

In de aflevering van vandaag, die al eens op tv is geweest, schrijft ze een brief naar de krant waarin ze haar steun uitspreekt voor het vrouwenkiesrecht. Het blijkt een goede zet, want het stuk blijft niet onopgemerkt. Net als haar personage is Laura Carmichael de middelste van drie zussen, en de rol in Downton Abbey veranderde haar leven. Zowel professioneel als privé, want tijdens de opnamen voor seizoen vijf leerde ze Michael C. Fox kennen, de acteur die nu haar echtgenoot is. 

Meer over