Dr. Dolittle 2

Eddie Murphy moet het bos redden in Dr. Dolittle 2

Veronica - maandag 3 juli om 22:04

© 20TH Century Fox
Babbelende bevers en gefrustreerde beren: Dr. Dolittle krijgt in deze tweede dr. Dolittle-film te maken met wilde dieren in plaats van de tamme cavia’s die hij gewend is. En dan moet hij ook nog een kwaadwillend houtkapbedrijf van zich afschudden.

De vriendelijke Dr. Dolittle krijgt, naast zijn goed lopende dierenartspraktijk, in zijn tweede film te maken met een stevig staaltje ecoproblematiek.

Dr. Dolittle 2

Wat wil nu het geval: een mooi stukje bos wordt bedreigd door de baas van een houtbedrijf, die het gebied kaal wil kappen. De enige mogelijkheid om het bos van de botte bijl te redden in Dr. Dolittle 2 is de aanwezigheid van beren in het bos.

Want dat is een bedreigde diersoort en dan is de leefomgeving dus beschermd. Eén probleempje: er is alleen een vrouwtjesbeer en geen mannetje, en dus is de kans op berenpuppies niet aanwezig. En dat maakt hun zaak kwetsbaar.

Eddie Murphy

Een slimme wasbeer gaat hulp halen en die komt in de persoon van Dr. Dolittle (Eddie Murphy), de dierenarts die met dieren kan praten. Die verzint een list: hij haalt een mannetjescircusbeer over om in het bos te komen wonen.

Een probleempje: het beest is niet anders gewend dan te leven in een menselijke omgeving. Met gezelschap van wilde dieren heeft hij ook al geen ervaring, laat staan dat hij ooit een echte wilde vrouwtjesbeer heeft ontmoet.

Dolittle mag dus als berenseksuoloog aan de slag, want anders is het bos ten dode opgeschreven. Weten ze het bos te redden? Je ziet het in Dr. Dolittle 2.

Meer over