Dr. Knock

Omar Sy belazert zijn patiënten in Dr. Knock

NET 5 - vrijdag 26 november om 22:45

© filmdepot.nl
Omar Sy speelt in Dr. Knock een charmante oplichter die zichzelf laat omscholen tot arts. Dat betekent niet dat hij nu ineens goudeerlijk is.

In een poging aan zijn schuldeisers te ontkomen, monstert oplichter Knock als scheepsarts aan op een schip. Dat hij niets van geneeskunde weet, deert hem niet: hij bluft zich er vast wel doorheen.

Omar Sy

Dat gaat hem zo goed af, dat Knock (Omar Sy) besluit om ook echt arts te worden. Na zijn opleiding gaat hij naar een dorpje in de Alpen om daar een praktijk op te zetten.

Door de gezonde berglucht zijn er amper zieke mensen in het plaatsje, maar Knock weet ze er toch van te overtuigen dat ze zijn zorg nodig hebben. Gezonde mensen zijn immers maar ‘mensen die nog niet weten dat ze ziek zijn’.

Dr. Knock is een remake van Knock uit 1951. Die film is dan weer gebaseerd op een toneelstuk van Jules Romains uit 1923.

Met zo’n voorgeschiedenis is het niet gek dat Dr. Knock wat oubollig aandoet. Gelukkig houdt hoofdrolspeler Sy de film overeind met zijn charme.

Dr. Knock

Wie goed oplet, ziet in Dr. Knock een knipoog naar dat verleden. Het centrale plein in het dorp waar Knock arts wordt, heet het Place Jules Romains.

Dat is een eerbetoon aan de schrijver van Knock ou le Triomphe de la médecine, het toneelstuk dat als inspiratie diende voor Dr. Knock.

Meer over