Draadstaal

Daten met Dennis en Jeroen in Draadstaal

NPO 3 - zondag 2 januari om 22:15

© AVROTROS
Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven duiken in het nieuwe seizoen Draadstaal de verkleedkist weer in en leven zich uit. Oude bekenden zoals Fred en Ria en Joop en Leon zijn van de partij, en ook het First dates-restaurant is weer open.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven duiken de verkleedkist in voor het zevende seizoen van Draadstaal. Dat betekent naast gloednieuwe persiflages en personages ook een weerzien met oude bekenden. Zo staan Joop en Leon weer in de snackbar en delen Fred en Ria hun niet al te accurate visie op de actualiteit.

Jeroen van Koningsbrugge

Daarnaast loopt de parodieversie van First dates als een rode draad door de afleveringen. In tegenstelling tot de meeste sketches zijn deze scènes volledig geïmproviseerd. Een kolfje naar de hand van Jeroen van Koningsbrugge, die dol is op improviseren. Zijn kompaan Van de Ven én de regisseur hadden er eerst wat moeite mee; zij zijn gewend te werken met een script. Maar na de eerste date was duidelijk dat de spontane aanpak het beste werkt.

Meer over