Draft Day

Kevin Costner managet een footballteam

SBS 9 - dinsdag 3 november om 20:30

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
De manager van een American-footballteam staat voor een keuze die grote gevolgen kan hebben voor de toekomst van de club.

Het American-footballteam waar Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner) manager is, draait niet bepaald goed. Eigenlijk zijn de resultaten gewoon belabberd.

Draft Day

Maar gelukkig ‘hep’ – zoals de grote filosoof Johan Cruijff als eens zei – ‘elk nadeel se voordeel’. Door die slechte resultaten mag Sonny’s team als eerste kiezen bij de jaarlijkse draft, het moment waarop clubs nieuwe talenten aan de selectie toevoegen.

Met de juiste keuze op Draft Day kan Sonny zijn team in één klap weer succesvol maken. Maar wat is de juiste keuze?

Teameigenaar Anthony Molina (Frank Langella) wil dat Sonny toptalent Bo Callahan kiest. Coach Penn (Denis Leary) zie dat niet zitten, zeker niet als hij hoort wat hij op zou moeten geven om Callahan binnen te halen.

Chadwick Boseman

En dat is nogal wat: om als eerste te mogen kiezen, moet Sonny drie andere keuzes opgeven. Dat betekent dus één nieuwe speler in plaats van mogelijk drie.

En dat terwijl een van die drie keuzes al min of meer vastlag: als Sonny als zevende mocht kiezen, zou hij Vontae Mack (Chadwick Boseman) aan de selectie toevoegen. Coach Penn was daar al omheen aan het plannen.

Welke keuze maakt Sonny? Gaat hij voor de eerste pick of houdt hij toch vast aan zijn drie oorspronkelijke keuzes?

En wat doet dat met de rest van het team? Je ziet het in Draft Day.

Meer over