Dragged Across Concrete

Vince Vaughn en Mel Gibson beroven criminelen

RTL 7 - maandag 24 januari om 20:29

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
In de keiharde actiefilm Dragged Across Concrete hebben twee geschorste politieagenten geld nodig. Ze besluiten criminelen te gaan overvallen.

In zijn debuut Bone Tomahawk en opvolger Brawl in Cell Block 99 schuwde regisseur S. Craig Zahler het geweld niet. Ook in zijn derde film gaat het er – zoals de titel al doet vermoeden – stevig aan toe.

Dragged Across Concrete

Hoofdpersonen in Dragged Across Concrete zijn agenten Brett Ridgeman (Mel Gibson) en Anthony Lurasetti (Vince Vaughn), mannen van de oude stempel.

Als ze een Latijns-Amerikaanse arrestant afranselen, levert hen dat een schorsing op. Niet zozeer vanwege het excessieve geweld, maar omdat hun chef (Don Johnson) de negatieve publiciteit niet kan gebruiken.

Omdat ze toch aan de kost moeten komen, besluiten ze criminelen te gaan overvallen. Zahler weet de aandacht ruim tweeënhalf uur knap vast te houden. Niet alleen in de snoeiharde actiescènes, maar ook tijdens de vaak lang uitgesponnen rustiger momenten.

Vince Vaughn

Vince Vaughn had voor Dragged Across Concrete al eerder met regisseur S. Craig Zahler gewerkt. Hij speelde de hoofdrol in Brawl in Cell Block 99.

Hij raakte met Mel Gibson aan de praat op de set van Hacksaw Ridge. Vaughn liet hem het script van Dragged Across Concrete lezen en vertelde enthousiast over hoe Zahler te werk gaat.

Dat had resultaat: Gibson gaf meteen aan dat hij de rol van Brett Ridgeman graag wilde spelen.

Meer over