Dragon Eyes

Knokken met Jean-Claude Van Damme in Dragon Eyes

RTL 7 - dinsdag 2 april om 23:09

© Dutch FilmWorks
Door een bloederige bendeoorlog zijn de straten van St. Jude in Dragon Eyes uitgegroeid tot een oorlogsgebied. Burgers zijn er hun leven niet zeker. Totdat de mysterieuze Ryan Hong (Cung Le) in St. Jude opduikt.

Ryan Hong is niet van plan zich bij de situatie in St. Jude neer te leggen. Hij is net ontslagen uit de gevangenis, waar hij kungfu leerde van zijn mentor Tiano (Jean-Claude Van Damme).

Dragon Eyes

Ryan besluit in Dragon Eyes de lessen van Tiano in praktijk te brengen om St. Jude weer veilig te maken. Dat lukt: hij krijgt het voor elkaar de bendes zo tegen elkaar uit te spelen dat ze de inwoners van de stad met rust laten.

Maar dan krijgt hij het aan de stok met een corrupte politiecommissaris. Deze Mr. V (Peter Weller) blijkt het meesterbrein te zijn achter alle criminele activiteiten in de omgeving. Het is het begin van een keiharde en bloedige confrontatie.

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme mag dan een dagje ouder worden, hij staat nog steeds zijn mannetje. Tijdens de opnames van Dragon Eyes was de Belgische acteur en ex-kickbokser al in de vijftig.

Een stuntman ondervond aan den lijve dat vijftiger Van Damme nog zo fit is als een hoentje. Tijdens een gevecht schopte 'The Muscles from Brussels' hem per ongeluk een tand uit zijn mond.

Meer over