Aloha

Bradley Cooper krijgt gevoelens voor twee vrouwen in dramafilm Aloha

NET 5 - donderdag 23 februari om 20:30

© Plurimedia
Dat een indrukwekkende sterrencast en een prijswinnende regisseur nog geen garantie zijn voor een goede film, wordt maar weer eens duidelijk met Aloha.

Regisseur Cameron Crowe heeft in het begin van zijn carrière een aantal moderne klassiekers gemaakt, zoals Say Anything..., Jerry Maguire en Almost Famous. Zijn laatste paar films zijn een stuk minder geslaagd. Aloha is daar een goed voorbeeld van.

Aloha

Bradley Cooper speelt in Aloha succesvolle militaire aannemer Brian Gilcrest. Hij keert terug naar zijn geliefde Hawaï, waar hij al grote successen heeft gehad. Hij moet daar onderhandelingen voeren voor een nieuwe klus.

Op Hawaï komt hij weer in contact met zijn ex Tracy Woodside (Rachel McAdams), maar die is inmiddels getrouwd. Toch leert hij tot zijn schok dat ze meer delen dan hij wist.

Ondertussen bouwt hij een intieme band op met de veelbelovende luchtmachtpiloot Allison Ng (Emma Stone). 

Emma Stone

Crowe weet er helaas geen evenwichtige film van te maken. De verhaallijnen missen structuur en de personages zijn niet goed uitgewerkt.

Een van de elementen waar Aloha de meeste kritiek op kreeg was de casting van Emma Stone. Haar personage is Chinees en Hawaïaans van afkomst, dus werd de casting als whitewashing gezien (de praktijk waarbij witte acteurs personages spelen die oorspronkelijk niet-wit zijn).

Meer over