Blackbird

Een afscheid om nooit meer te vergeten in familiedrama Blackbird

Film1 Prem - zaterdag 12 november om 20:30

© Film1 Première (spiintl)

Pak de zakdoekjes er maar bij, want Film1 Première zendt vanavond om 20:30 uur het familiedrama Blackbird uit. In deze remake van de Deense productie Silent Heart kruipen Susan Sarandon, Kate Winslet en Mia Wasikowska in de hoofdrollen.

Wat zou je doen als je hoort dat je terminaal ziek bent en je toestand alleen maar verslechtert? Dat is de belangrijkste vraag uit de film Blackbird. Voor hoofdrolspeelster Lily (Susan Sarandon) is er geen twijfel: ze wil het liefst zo snel mogelijk haar leven beëindigen nu de ziekte ALS haar nog niet volledig in zijn macht heeft. 

Blackbird

Voordat het moment van afscheid echter aanbreekt, organiseren zij en haar man Paul (Sam Neill) eerst nog een afscheidsweekend voor hun dierbaren. Het zou een weekend moeten worden waarin mooie herinneringen worden opgehaald en hun familietradities eer aandoen. Maar de realiteit is - zoals verwacht - minder rooskleurig.

Niemand heeft namelijk echt een idee hoe ze met de galgenhumor van hun moeder en oma moeten omgaan. Moeten ze al hun opgekropte gevoelens op tafel gooien of juist hun mond houden om zo te voorkomen dat ze Lily in haar laatste dagen nog kwetsen? Je begrijpt: dit kan niet lang goed gaan. Vooral niet wanneer een onopgelost conflict tussen haar twee dochters boven komt drijven.

Susan Sarandon

De film bevat een zwaar thema, maar volgens hoofdrolspeelster Susan Sarandon (bekend van Thelma & Louise en haar Oscarwinnende rol in Dead Man Walking) valt er ook genoeg te lachen. "Dat heb je altijd nodig, niet alleen voor het publiek maar ook voor jou", vertelt ze in een interview. "Ik denk dat je mijn personage in het begin waarschijnlijk ook niet eens zo leuk vindt. Ze is nogal een harde vrouw is en ik probeerde bewust niet sympathiek te zijn." 

Blackbird is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Première en Film1 On Demand.

Meer over