Edward Scissorhands

Johnny Depp steelt de show in Edward Scissorhands

STAR - vrijdag 2 september om 22:03

© Twentieth Century Fox.
Edward Scissorhands is niet geboren; hij is gemaakt door een uitvinder. Die overleed vlak voor hij zijn creatie kon voltooien. Daardoor heeft Edward scharen in plaats van handen.

Regisseur Tim Burton heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld. Dat is dan ook terug te zien in zijn films. Ze gaan altijd over mensen die de aansluiting met het 'gewone' leven nét missen. Edward Scissorhands is hier een duidelijk voorbeeld van.

Edward Scissorhands

Hoofdpersoon Edward (Johnny Depp) is niet geboren; hij is gemaakt door een uitvinder. Die overlijdt voor hij zijn creatie af kan maken.

Daardoor is Edward net een echt mens. Op één ding na: hij heeft geen handen, maar scharen aan zijn armen.

Huis-aan-huisverkoopster Peg (Dianne Wiest) treft Edward op een dag helemaal alleen aan in het huis van de uitvinder. Ze ontfermt zich over de jongeman en neemt hem mee naar haar huis in de suburbs. Peg en haar gezin nemen Edward Scissorhands liefdevol op.

Met zijn schaarhanden tovert Edward de heggen van Peg en haar buren om tot de prachtigste kunstwerken. Ook met kapsels kan hij behoorlijk goed uit te voeten. Zijn ster als kapper rijst snel en in no time heeft hij zijn eigen salon. Maar de scharen hebben ook zo hun nadelen: Edward kan niet dicht bij mensen komen zonder ze pijn te doen, hoeveel hij ook om ze geeft.

Johhny Depp

De producenten van de film wilden graag dat Tom Cruise de rol van Edward Scissorhands zou spelen. Uiteindelijk zag Cruise daar zelf vanaf: hij wilde dat de film een happy end zou krijgen.

Regisseur Tim Burton koos uiteindelijk voor een (toen) nog vrij onbekende jonge acteur: Johnny Depp. De rest is geschiedenis.

Meer over