Gifted

Chris Evans als zorgzame oom in Gifted

RTL 8 - maandag 23 mei om 20:28

Een man doet zijn uiterste best om zijn hoogbegaafde nichtje een zo normaal mogelijke jeugd te bezorgen. Maar is een gewone school wel de beste plek voor haar?

Een tijdlang heeft Frank (Chris Evans) zijn nichtje Mary (Mckenna Grace) thuisonderwijs gegeven, maar nu is het toch echt tijd dat ze naar school gaat, vindt hij. Het is goed voor haar als ze om leert gaan met leeftijdsgenootjes.

Gifted

Al snel blijkt dat Mary op een normale school misschien niet helemaal op haar plek is: de sommetjes die ze moet leren zijn veel te makkelijk voor haar. Terwijl haar klasgenootjes worstelen met '3 plus 3' lost Mary in een paar seconden '57 maal 135' op.

Daarom vindt lerares Bonnie (Jenny Slate) dat ze naar een speciale school moet. Franks moeder Evelyn (Lindsay Duncan) is het met haar eens.

Ze komt zelfs vanuit Boston naar Florida om de voogdij over haar kleindochter op te eisen.

Dat Gifted ondanks het melodramatische, wat clichématige verhaal blijft boeien is te danken aan de cast, met de kleine Mckenna Grace voorop, en aan regisseur Marc Webb.

Chris Evans

Met deze film stapt Chris Evans uit de rol die hij de afgelopen jaren het meest heeft gespeeld: die van superheld Captain America. Hij is niet de enige met een achtergrond in Marvel-verfilmingen in Gifted.

Ook Mckenna Grace was in een Marvel-film te zien. In Captain Marvel speelt ze de jonge Carol Danvers.

Jenny Slate heeft een rol in Venom.

Meer over