Still Alice

Julianne Moore schittert in dramafilm Still Alice

Filmbox - zaterdag 4 juni om 20:30

Julianne Moore ken je mogelijk al van haar rollen in As the World Turns en Hannibal, maar in de dramafilm Still Alice laat ze zich weer van een heel andere kant zien. Een rol waar ze een Oscar voor ontving.

In Still Alice kruipt Julianne Moore in de rol van Alice Howland, een vijftigjarige docent taalkunde aan de Harvard-universiteit wiens leven op rolletjes loopt. Ze is gelukkig getrouwd, heeft drie volwassen dochters en een prachtige carrière. Alleen komt dat gelukkige leventje flink onder druk te staan wanneer ze steeds vaker afspraken vergeet, verdwaald raakt tijdens het hardlopen en in herhaling valt tijdens presentaties. En dan blijkt dat niet voor niets: ze wordt namelijk gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer en moet als sterke onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose. 

Still Alice

Langzaam maar zeker begint ze ook de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen haar gezin steeds meer onder druk komen te staan, haar werk nog lastiger wordt en ook haar huwelijk in zwaar weer terechtkomt. Een weg terug is er niet, maar weet het gezin elkaar toch terug te vinden onder deze heftige en emotionele omstandigheden? 

Still Alice is 4 juni om 20:30 uur te zien op Filmbox. Meer weten? Hier lees je alles over Filmbox.

Meer over