Titanic

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet overtuigen in Titanic

NET 5 - vrijdag 8 juli om 20:30

Op 10 april 1912 vertrekt de Titanic uit de haven van Southampton. Vijf dagen later vaart het onzinkbare schip op een ijsberg. En dan zinkt het toch. In de tussentijd beleven Jack en Rose aan boord een heftige romance.

Die prachtige, maar gedoemde romance is het onderwerp van de kaskraker Titanic van regisseur James Cameron.

Titanic

In Titanic duikt een archeoloog 84 jaar na het zinken van de Titanic naar het wrak. Daar vindt hij een tekening van een naakte vrouw die een kostbaar medaillon draagt.

Na enig onderzoek ontdekt hij dat de vrouw op de tekening nog leeft. De inmiddels 102 jaar oude Rose komt naar het wrak toe om haar verhaal te doen. 

Ze vertelt de onderzoekers over het 'onzinkbare' schip, waarop zij tijdens haar reis de arme tekenaar Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) ontmoette. Hij kon een tripje met de Titanic helemaal niet betalen, maar had zijn kaartje gewonnen bij een potje pokeren.

Leonardo DiCaprio

Al snel ontstaat er iets bijzonders tussen de twee. De welgestelde Rose (Kate Winslet), die vastzit in een ongelukkige verloving, bloeit helemaal op in de nabijheid van Jack.

Hoewel ze uit twee totaal verschillende milieus komen, vallen Jack en Rose als een blok voor elkaar.

In de nacht van 15 april 1912 slaat het noodlot toe: de Titanic vaart tegen een ijsberg. Met het zinken van het schip komt er een abrupt einde aan de prille liefde van Kate en Jack. Van de 2227 opvarenden overleven slechts 710 mensen deze ramp.

Titanic sleepte maar liefst elf Oscars in de wacht. Met een budget van 200 miljoen dollar was het de duurste film van de twintigste eeuw.

Meer over