De stamhouder

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang in dramaserie De Stamhouder

NPO 1 - zondag 29 januari om 21:26

© AVROTROS
Tijdens de Tweede Wereldoorlog doen de Münninghoffs alles om te overleven. Frans vecht als lid van de Waffen-SS een hopeloze strijd aan het oostfront. Zijn vader speelt in Nederland bezetter en verzet tegen elkaar uit, zo blijkt in deze aflevering van De Stamhouder.

De familie Münninghoff krijgt in deze aflevering van de AVROTROS-reeks De Stamhouder te maken met de verstrekkende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Robert de Hoog en Olga van Luckwald

Frans (Robert de Hoog) voegde zich al eerder tegen wil en dank bij de Waffen-SS. Hij vertrok met zijn pantserdivisie richting het oostfront om tegen de Sovjet-Unie te strijden. Van een eervolle strijd is geen sprake, al dat telt is overleven. Zijn vrouw Wera (Olga von Luckwald) is ondertussen haar eigen leven niet zeker als ze in Polen te maken krijgt met Duitse wreedheden.

De Stamhouder

De enige Münninghoff die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft is pater familias Joan (Gijs Scholten van Aschat) die in Nederland is neergestreken. De gewiekste zakenman ontpopt zich tot allemansvriend en speelt het verzet en de bezetter tegen elkaar uit.

Meer over