Oogappels

Thor Braun uit Oogappels: 'Ik zag al snel dat Chris op jongens valt'

NPO 1 - woensdag 28 september om 20:34

© BNNVARA
Chris wil dolgraag naar de Rietveld Academie en heeft hard gewerkt om zich voor te bereiden op zijn toelating. Hij is in deze aflevering van Oogappels dan ook in alle staten wanneer hij zich uitgerekend op de dag van het toelatingsexamen verslaapt.

Naast moeder Merel (Malou Gorter) is jongvolwassene Chris waarschijnlijk het opvallendste personage in Oogappels. De kunstzinnige Chris Larooi is een rol die Thor Braun op het lijf geschreven is: iemand met een uitgesproken mening die zich niets van anderen aantrekt en zich niet in een hokje laat stoppen.

Thor Braun

"Ik zag al snel dat Chris op jongens valt," zegt Braun in Winq, "maar ik wilde geen vrouwelijke jongen maken van Chris. Hij moest praten zoals ik normaal zelf ook praat. De spanning die ik in het begin voelde, ben ik ontgroeid. Zelf heb ik een ontwikkeling meegemaakt die mijn personage eigenlijk heeft ingehaald."

Oogappels

Deze week is Chris in Oogappels in alle staten, want uitgerekend op de dag van zijn toelating op de Rietveld Academie verslaapt hij zich.

Meer over