Rampvlucht

Thomas Höppener en Yorick van Wageningen staan voor een raadsel in Rampvlucht

NPO 1 - zondag 2 oktober om 21:28

© KRO-NCRV
Veel bewoners van de Bijlmer kampen na de ramp met klachten, zo blijkt in deze aflevering van Rampvlucht. Dierenarts Asha Willems en journalisten Vincent Dekker en Pierre Heijboer willen weten wat het vliegtuig vervoerde en ontmoeten iemand met een schokkend verhaal.

Na de Bijlmervliegramp in 1992 kregen omwonenden nazorg om psychische klachten te voorkomen. Desondanks meldden zich veel bewoners van de Bijlmer met symptomen als slapeloosheid, pijn, maag- en darmklachten en luchtwegkwalen. Misschien niet verwonderlijk na zo’n traumatische gebeurtenis, maar in sommige kringen zag men een verontrustendere verklaring.

Rampvlucht

In de derde aflevering van de dramaserie Rampvlucht hebben dierenarts Asha Willems (Joy Delima) en journalisten Vincent Dekker en Pierre Heijboer (Thomas Höppener en Yorick van Wageningen) de handen ineengeslagen. Als ze proberen te achterhalen wat er in het vrachtruim van het vliegtuig zat, brengt Tweede Kamerlid Rob van Gijzel het drietal in contact met iemand die een schokkend verhaal vertelt.

Meer over