Dreamgirls

Dreamgirls maken hun zangdromen waar

Paramount - vrijdag 29 maart om 20:30

© Paramount Pictures
Fijne musical vol bekende acteurs over drie vriendinnen uit Chicago die in de jaren 60 dromen van een muziekcarrière. Ze vormen de zanggroep The Dreammettes en krijgen al snel succes in New York.

Dreamgirls draait om Effie (Jennifer Hudson), Deena (Beyoncé Knowles) en Lorrell (Anika Noni Rose). De vriendinnen dromen van een zangcarrière en vormen samen de zanggroep The Dreamettes.

Dreamgirls

Ze doen in New York mee aan een talentenjacht en gaan al snel aan de slag als achtergrondkoortje van soulzanger James Thunder Early (Eddie Murphy). Ze hebben direct succes.

Als de populariteit van Early stokt, gaan de drie zonder hem verder: The Dreamettes worden The Dreams.

Jennifer Hudson

Ze werd ‘slechts’ zesde in het derde seizoen van de talentenshow American idol, maar toch is Jennifer Hudson een van de weinige deelnemers die buiten de Verenigde Staten naamsbekendheid kreeg. Voor haar rol van Effie in Dreamgirls won ze een Golden Globe en een Oscar.

Het is dan ook jammer dat ze maar een bijrol speelt en de tweede helft van de film weinig te zien is.

Swingende muziek

Gelukkig is de rest van de cast ook de moeite waard, met grote namen als Jamie Foxx, Beyoncé en Eddie Murphy, die allen een mopje meezingen. Regisseur Bill Condon gebruikte de gelijknamige Broadwaymusical uit de jaren 80 als inspiratiebron.

Hij houdt het verhaal simpel en dus is het vooral genieten van de glitter en glamour, de goede decors, de swingende muziek en natuurlijk de verschijning van Jennifer Hudson.

Meer over