Drive Angry

Nicolas Cage wil wraak op de moordenaars van zijn dochter in Drive Angry

RTL 7 - maandag 5 februari om 20:27

© Plurimedia
Drive Angry is een door wraak gedreven zoektocht waarin het lot van de hele wereld op het spel staat. Maar ook het verhaal van een man die wraak wil op de moordenaars van zijn dochter.

John Milton (Nicolas Cage) wil wraak voor de moord op zijn dochter. Daarbij heeft hij ook nog een flinke stok achter de deur: hij moet de daders in drie dagen vinden.

Drive Angry

Waarom drie dagen? Miltons dochter is vermoord door Jonah King, de leider van een satanistische sekte. Die sekte heeft niet alleen zijn dochter vermoord, ze hebben ook Miltons pasgeboren kleindochtertje ontvoerd.

Jonah wil het meisje over drie dagen in een ritueel offeren. Daarmee zal hij de machtigste man op aarde worden.

Milton wil dat in Drive Angry uit alle macht voorkomen. Hij is zelfs uit de hel ontsnapt om zijn kleindochter te redden.

Samen met serveerster Piper (Amber Heard) gaat hij op zoek naar de plek waar Jonah en zijn sekte dat ritueel willen uitvoeren. Ondertussen moet Milton ook af zien te rekenen met een wel heel vasthoudende FBI-agent die zichzelf The Accountant noemt.

Nicolas Cage

In de eerste versie van het script van Drive Angry was Milton een man van zeventig jaar oud. De filmmakers waren dan ook op zoek naar een acteur van ongeveer die leeftijd. 

Toen Nicolas Cage interesse toonde, wilden ze die kans niet voorbij laten gaan. Ze pasten het script zo aan dat Miltons leeftijd er niet meer toe deed en gaven de rol aan Cage.

Meer over