Drive Hard

Op zoek naar een chauffeur voor je vluchtauto? Neem rijlessen!

RTL 7 - zondag 31 oktober om 22:30

© © ACE Entertainment France
Voor een bankoverval is crimineel Simon op zoek naar een vluchtauto met chauffeur. Als hij die niet kan vinden, verzint hij een creatieve oplossing: hij kidnapt rij-instructeur Peter.

Bij een goede bankoverval komt nogal wat voorbereiding kijken. Je moet weten hoeveel bewakers er in de bank rondlopen en waar de camera's hangen. En – ook niet onbelangrijk – je hebt een vluchtauto nodig. Liefst eentje met chauffeur.

Drive Hard 

Dat laatste is voor crimineel Simon (John Cusack) in Drive Hard een beetje een probleem. Bij de voorbereiding op zijn nieuwste klus lukt het hem maar niet om de juiste vluchtautochauffeur te vinden. Zonder vluchtauto kan hij de boel wel afblazen. Hij moet dus een oplossing vinden.

Die oplossing dient zich aan in de vorm van Peter (Thomas Jane). Deze voormalig autocoureur runt tegenwoordig een autorijschool. Simons plan is even simpel als doeltreffend: hij doet net of hij rijles wil nemen bij Peter. Vervolgens ontvoert hij hem en dwingt hij Peter te fungeren als zijn getaway driver

Als ex-coureur kan Peter rijden als de beste, dus dat lijkt de ideale oplossing. Maar of dat in praktijk ook zo is...

Thomas Jane

Peter zit totaal niet op al die spanning te wachten. Hij is juist gestopt met racen omdat hij een rustig leventje wil leiden met vrouw en kind. Kan Simon hem overhalen om alles voor hem uit de kast te halen?

Je ziet het in Drive Hard.

Meer over