Droomhuis gezocht!

Sybrand Niessen (48) heeft veel ervaring met het bemiddelen tussen kopers en verkopers van huizen. Van 2001 tot en met 2008 presenteerde hij het RTL 4-woonprogramma TV makelaar. Voor MAX mag hij nu een nieuw format in hetzelfde genre tot ons brengen: Droomhuis Gezocht.

De zoekende partij is de wat oudere Nederlander die naar het 'zwitserlevengevoel' verlangt, geld over heeft en dat wil spenderen aan een tweede huis in het buitenland.

Sybrand helpt de aspirant-kopers met het kiezen van een geschikt stulpje. In de eerste aflevering van vanavond zet hij koers naar Tsjechië, de volgende uitzendingen zijn gesitueerd in achtereenvolgens Portugal, Italië, Zweden, Spanje, Hongarije en Frankrijk.

Monsterlijk droomhuis
Sybrands eigen droomhuis ligt in het water. Het is een boot, door hemzelf gemaakt van een houten vlonder en een caravan. Met dit ludieke schuitje (tevens vakantiehuisje, 'Siets Elland' genaamd) varen hij en zijn vriendin Ellen in hun vrije tijd over de Loosdrechtse Plassen. "Het is een monsterlijk ding, maar hij voldoet helemaal aan mijn eisen", zei hij vorig jaar in Varen & zo. "Ik vind het heerlijk om erop te klooien. Beetje varen, beetje eten, beetje drinken en een beetje ouwehoeren."

Zo ziet u maar weer: een leuke vakantie en een droomhuis hoeven niet duur te zijn. En je kunt er ook gewoon voor in eigen land blijven.

Reageren