Due Date

Robert Downey Jr. heeft een hele vermoeiende rit in Due Date

Com. Centr. - vrijdag 12 januari om 22:40

© Warner Bros.
Robert Downey Jr. besluit in Due Date een lift aan te nemen van Zach Galifianakis. Daar krijgt hij natuurlijk al snel spijt van.

Peter Highman (Robert Downey Jr.) heeft een probleem. Hij wil ten koste van alles bij de geboorte van zijn eerste kindje zijn, maar door een administratiefout mag hij niet vliegen.

Due Date

Daarom zit er weinig anders op dan een lift accepteren van Ethan (Zach Galifianakis), een ronduit eigenaardige aspirant-acteur die zijn geluk in Los Angeles wil beproeven.

De roadtrip verloopt in Due Date verre van soepel. Hun karakters botsen behoorlijk en Ethan maakt de rit onuitstaanbaar voor de ietwat neurotische Peter.

Zach Galifianakis

Regisseur Todd Phillips had in 2009, een jaar voor Due Date, een enorme hit met The Hangover. Voor Due Date probeerde hij dat kunstje nog eens over te doen, ook door Zach Galifianakis in een vergelijkbare rol te casten. Due Date bracht genoeg geld op, maar was geen megahit.

In 2019 had Phillips wel weer een megahit te pakken maar dan met een heel ander soort film: het duistere Joker met Joaquin Phoenix. De hoofdpersoon mag dan wel een clown zijn, er viel een stuk minder te lachen dan met Phillips eerdere films.

Meer over