Dumb and Dumber To

Jim Carrey en Jeff Daniels zijn terug!

RTL 7 - maandag 31 augustus om 22:29

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Dumb and Dumber is een van de films die zorgden voor de grote doorbraak van Jim Carrey. Twintig jaar later zijn Carrey en Jeff Daniels terug.

De twee pakken de draad min of meer op waar ze hem twintig jaar geleden hebben laten liggen.

Dumb and Dumber To

Min of meer, want Harry (Jeff Daniels) heeft de afgelopen twintig jaar gebruikt voor een practical joke. Eentje met een hele lange aanloop (die twintig jaar dus).

Of dat het waard was? Zijn vriend Lloyd (Jim Carrey) vindt in Dumb and Dumber To in ieder geval van wel.

Toch is er in die tijd wel wat veranderd: Harry ontdekt dat hij een dochter heeft. Ze moet ondertussen een jaar of twintig zijn...

Dat komt Harry eigenlijk wel goed uit. Hij heeft een donornier nodig; wie weet is zijn dochter wel een geschikte kandidaat.

Tijd om haar eens op te zoeken dus. Tijdens hun trip naar Maryland struikelen Harry en Lloyd – zoals we gewend zijn – van de ene absurde situatie naar de andere.

Jim Carrey

Het had niet veel gescheeld op regisseurs Bobby en Peter Farrelly hadden Dumb and Dumber To zonder Jim Carrey moeten maken. De acteur stond op het punt zich terug te trekken.

Waarom? Carrey vond dat productiemaatschappij Warner Bros. niet enthousiast genoeg was over de film.

Uiteindelijk stopte Warner met het project. Toen Universal Studios het overnam, besloot Carrey 'gewoon' weer mee te doen.

Meer over